Basketblog

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Τουρνουά 3on3 27-28/12/2017



3on3 27-28/12/2017 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στους αγώνες, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως 23/12/2017(Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι δωρεάν).
 Όσοι επιθυμούν αναμνηστικό μπλουζάκι ειτε σαν ομάδα είται ατομικά το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ και το δηλώνετε έως 05 Δεκεμβρίου, η εξόφληση του πρέπει να γίνει έως  9 Δεκεμβρίου.

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να  γίνει ηλεκτρονικά με email antar81@gmail.com, elpidabc@gmail.com στο facebook  (inbox)
Info: Ανδρόνικος 6932841569,  
Γήπεδο  διεξαγωγής θα ειναι ή το ΔΑΚ ή το κλειστό του 1-2 ΓΕΛ Πτολεμαϊδας

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 3on3 ΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ -  ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 3on3  ΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθε, να σέβονται τους διαιτητές, τους αντιπάλους, τους διοργανωτές και τις εγκαταστάσεις. Καμία βίαιη συμπεριφορά από παίκτη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή

·         Οι διοργανωτές και οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλλουν οποιοδήποτε παίκτη ή ομάδα δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς.
·         Κάθε αθλητής μπορεί να αγωνιστεί μόνο με μια ομάδα.
·         Κάθε ομάδα αποτελείται από 3 έως 4 παίκτες.
·         Για τους ανήλικους διαγωνιζόμενους είναι θεμιτή η έγγραφη συναίνεση του κηδεμόνα τους.
·         Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους ανάλογα με την κατηγορία(ηλικία) στην οποία αγωνίζονται.  Η  εμπειρία μπορεί να ληφθεί υπ όψιν από τους διοργανωτές για τον διαχωρισμό των ομίλων. 
·         Το σύστημα διεξαγωγής στους αρχικούς ομίλους θα είναι αυτό του διπλού νοκ-άουτ (κάθε ομάδα θα πρέπει να κάνει 2 ήττες για να αποκλειστεί) ή του απλού νοκ άουτ ή  των ομίλων Το σύστημα διεξαγωγής των τελικών θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη του τουρνουά.
·         Η γηπεδούχος ομάδα θα φορά τις στολές που θα της δοθούν από τους διοργανωτές ώστε να ξεχωρίζουν οι αντίπαλες ομάδες (σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο ).
·         Η γηπεδούχος θα είναι αυτή η οποία θα έχει τον πρώτο λόγο στην διαδικασία της περιστροφής κέρματος όπου αυτή κριθεί αναγκαία
·         Σε περίπτωση απουσίας αγωνιζόμενης ομάδας από τον αγωνιστικό χώρο κατά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας.
 ,
    ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 3×3
Οι επίσημοι κανονισμοί της FIBA ισχύουν και για το αγώνισμα του 3με3(light rules)
Άρθρο 1: Γήπεδο και μπάλα.
Το παιχνίδι εξελίσσεται στο μισό γήπεδο της καλαθοσφαίρισης, σε ένα καλάθι. Η μπάλα του 3×3 για όλες τις κατηγορίες είναι μεγέθους 6 βάρους 7 της Wilson (Official Fiba 3on3 ball).
Άρθρο 2: Ομάδες.
Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις (4) παίκτες, τρεις (3) παίκτες που αγωνίζονται και έναν (1) αναπληρωματικό.
Οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά χωρίζονται σε κατηγορίες αναλόγως με την ηλικία του μεγαλύτερου σε ηλικία παίκτη που αγωνίζεται στην ομάδα.  Η ηλικία προσδιορίζεται αποκλειστικά από το έτος γέννησης των διαγωνιζομένων, χωρίς να παίζει ρόλο ο μήνας τον οποίον γεννήθηκαν. 
  * Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να χωρίζουν τις κατηγορίες σε μικρότερα τμήματα αναλόγα με:
  • αγωνιστικη εμπειρία 
  • φύλο

 Άρθρο 3: Ξεκίνημα του παιχνιδιού.
3.1 Το παιχνίδι ξεκινά με περιστροφή κέρματος, όποια ομάδα κερδίσει το νόμισμα κερδίζει και την κατοχή της μπάλας.
3.2 Το παιχνίδι ξεκινάει υποχρεωτικά με 3 αθλητές ανά ομάδα.
Άρθρο 4: Σκορ.
4.1 Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται μέσα από την γραμμή των 6.75 μετράει για ένα (1) πόντο.
4.2 Κάθε καλάθι που επιτυγχάνεται έξω από την γραμμή των 6.75 μετράει για δυο (2) πόντους.
4.3 Κάθε εύστοχη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο. 
Άρθρο 5: Διάρκεια παιχνιδιού / Νικήτρια ομάδα αγώνα.
5.1 Η κανονική διάρκεια ενός αγώνα είναι η εξής: Δέκα (10) λεπτά, 2 ημίχρονα των 5 λεπτών με διακοπή του χρονομέτρου με ανάπαυλα 30 δευτερολέπτων . Δεν υπάρχουν επαναφορές.
5.2 Η ομάδα που θα σκοράρει τους περισσότερους πόντους  ή θα σκοράρει  πρώτη 21 πόντους,  κερδίζει αυτόματα τον αγώνα..
5.3 Εάν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο στην λήξη της κανονικής διάρκειας μια επιπλέον περίοδος θα παιχτεί. Θα υπάρξει ένα διάλλειμα του ενός (1) λεπτού πριν ξεκινήσει η παράταση. Η πρώτη ομάδα που θα σκοράρει δυο (2) πόντους στην παράταση κερδίζει τον αγώνα.
5.4. Μια ομάδα θα χάσει τον αγώνα με μηδενισμό, εάν δεν παρουσιαστεί στην προγραμματισμένη ώρα
Άρθρο 6: Foul / Ελεύθερες βολές.
6.1 Μια ομάδα μπαίνει στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων (fouls) μόλις διαπράξει το 4ο ομαδικό σφάλμα. Όταν μια ομάδα φτάσει τα 4 fouls, κάθε foul (επιθετικό κλπ) δίνεται ελεύθερη βολή. Όταν συμπληρωθούν 7 ομαδικά, για κάθε φάουλ foul  δίνονται δύο βολές. Όταν συμπληρωθούν 10 foul  δίνονται δύο βολές και η μπάλα από έξω(check ball).
6.2. Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα, μέσα από την γραμμή των 6.75 δίνεται μια (1) ελεύθερη βολή.
6.3 Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα, έξω από την γραμμή των 6.75 δίνονται δυο (2) ελεύθερες βολές.
6.4 Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα  συνδυασμένα με εύστοχη προσπάθεια δίνεται μια (1) επιπλέον ελεύθερη βολή.
6.5 Σε περίπτωση τεχνικής ποινής, δίνεται μια (1) ελεύθερη βολή και  με check ball από την κορυφή του τρίποντου
Άρθρο 7: Καθυστέρηση.
7.1 Η καθυστέρηση εκδήλωσης επίθεσης είναι παράβαση των κανονισμών. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την επιθετική της ενέργεια σε εύλογο χρόνο, η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας αρχικά και σε περίπτωση επανάληψης  με τεχνική ποινή
Άρθρο 8: Πως παίζεται η μπάλα.
8.1 Μετά από επίτευξη καλαθιού:
• Μετά από καλάθι, η μπάλα αλλάζει κατοχή. Παίκτης από την ομάδα που δέχθηκε το καλάθι πρέπει να βγει από την γραμμή του τρίποντου είτε με πάσα σε παίκτη έξω από την γραμμή είτε με ντρίμπλα. Η μπάλα πρέπει να παιχτεί απευθείας μετά το καλάθι, χωρίς επαναφορά από την τελική ή τις πλάγιες γραμμές. Η αμυνόμενη ομάδα δεν μπορεί να παίξει άμυνα, μόνο στον χώρο που ορίζει η no charging area (ημικύκλιο κάτω από το καλάθι). Οι πρώτες πάσες μπορούν να παιχτούν άμυνα κανονικά.
8.1β Αν μπει  καλάθι ενώ η μπάλα δεν έχει βγει από την γραμμή του τρίποντου το καλάθι δεν μετράει και η μπάλα αλλάζει κατοχή(άρθρο 8.1)
8.2 Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια επίτευξης καλαθιού:
• Εάν ακολουθήσει επιθετικό ριμπάουντ, η επιτιθέμενη ομάδα μπορεί να συνεχίσει την προσπάθεια της για σκοράρισμα.
• Εάν ακολουθήσει αμυντικό ριμπάουντ, η αμυνόμενη ομάδα πρέπει να βγάλει την μπάλα έξω από την γραμμή των 6.75
8.3 Μετά από κλέψιμο, λάθος κ.α. η μπάλα σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγει εκτός από την γραμμή των 6.75
8.4 Σε κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής κατοχής εκτός από επιτυχημένο καλάθι (π.χ. βήματα), η αλλαγή της μπάλας γίνεται από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο στην κορυφή του τρίποντου και όχι με επαναφορά από τις πλάγιες ή την τελική γραμμή.
8.5 Ένας παίκτης θεωρείται εκτός τρίποντου όταν και τα δυο του πόδια είναι εκτός γραμμής.
8.6 Σε κάθε περίπτωση jump ball η μπάλα πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα.
Άρθρο 9: Αλλαγές.
Οι αλλαγές επιτρέπονται από οποιοδήποτε ομάδα όταν ο χρόνος είναι νεκρός. Δεν χρειάζεται άδεια από την γραμματεία ή τον διαιτητή.
Άρθρο 10: Time outs.
Κάθε ομάδα δικαιούται από ένα (1) time out των 30
sec
Άρθρο 12: Αποβολή παικτών.
Η  διοργανώτρια αρχή μπορεί να αποβάλλει αθλητές για πράξεις βίας, για προφορική ή φυσική επιθετικότητα. Οι διοργανωτές μπορούν επίσης να αποβάλλουν ολόκληρη την ομάδα από την διοργάνωση σε περίπτωση που συμβάλλουν στην παραπάνω συμπεριφορά συμπαίκτη τους ή δεν προσπαθήσουν να την αποτρέψουν.
 

http://ptolemaidabasketball.blogspot.gr/2017/09/3on3-27-28122017.html









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου